SosyalBen Gönüllüsü
SosyalBen ’in, kendi topluluklarında kaynak geliştirme çalışmalarını yürüten, kamu ile iş birliği sayesinde saha çalışmalarını gerçekleştiren, çeşitli eğitimler çerçevesinde kendisini yetiştiren,18-25 aralığındaki üniversite öğrencileri topluluk gönüllüleri ve zamandan ile mekandan bağımsız olarak dijital ortamda online çalışmalar gerçekleştiren her yaştan olan girişimci ve dünya vatandaşı olan e-Gönülleridir.
TOPLULUK GÖNÜLLÜĞÜ
SosyalBen Vakfı Topluluk Gönüllüleri, Türkiye’nin 11 ilinde yer alan (Antalya, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Karabük, Gaziantep, Mersin ve Samsun) 18- 25 yaş arası ve üniversite öğrencisi olma kaydıyla aşağıdaki belirtilenler kapsamında gönüllülük faaliyetlerini gerçekleştirirler.
1. Saha Çalışmaları: SosyalBen Topluluk Gönüllüleri Türkiye’de ve Dünyada dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklarla yapılan saha çalışmalarına Gönüllü Rehberinde belirtilenler doğrultusunda katılım göstererek aktif olarak sahada yer alırlar.
2. Alt Grup Çalışmaları: SosyalBen Topluluk Gönüllüleri çocuklarla birebir gerçekleştirdikleri saha çalışmaları dışında oluşturulan alt gruplarda çalışarak aktif olarak çeşitli faaliyetlerde bulunurlar. Topluluk gönüllüleri ilk katıldıkları toplantıda SosyalBen Vakfı alt gruplarından en fazla ikisini seçebilirler. Alt Gruplar aşağıdaki gibidir;
• Saha Araştırma Geliştirme
• İçerik Geliştirme
• Fikir
• Gönüllü Kaynağı
• Eğitim ve Motivasyon
• Kaynak Geliştirme
• İletişim
3. Topluluk Toplantıları: Her topluluk gönüllüsü 15 günde bir düzenlenen topluluk toplantılarına katılır.
4. İletişim / Tanıtım Çalışmaları: SosyalBen Vakfı’nın tanıtılması, gönüllü ve destekçi bulunması için düzenlenecek olan faaliyetlere katılırlar.
5. Kaynak Geliştirme Çalışmaları: Topluluğun saha çalışmalarını yapabilmesi için gereken kaynağı / bütçeyi bulmak üzere çalışmalar gerçekleştirirler.
18-25 yaş aralığındaki üniversite öğrencilerinin genç kapasite güçlendirmelerine katkı sağlayarak bulunduğu toplumdan sorumlu, kendi kişisel gelişimine katkı sağlayan, üretken ve girişimci bir nesil olmaları hedeflenmektedir.
Türkiye’nin 7 bölgesinde yer alan 11 ildeki SosyalBen Toplulukları hem çalışmalarını daha da sürdürebilir kılmak hem de 7-13 yaş aralığında yeteneklerinin keşfedilmesini bekleyen daha çok çocuğa fayda ulaştırmak için topluma değer katmaya devam etmektedir.
Türkiye’nin 11 ilinde yer alan Antalya, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Karabük, Gaziantep, Mersin ve Samsun illerinde yer alan 18-25 yaş aralığındaki üniversite öğrencileri gönüllülük faaliyetlerini sürdürmektedir.
SosyalBen Vakfı her yıl üniversitelerin bahar ve güz dönem açılışlarında 18-25 yaş aralığındaki üniversite öğrencisi olan yeni topluluk gönüllülerini bünyesine dahil etmek için tüm toplulukları adına aynı anda çağrı açmaktadır. Siz de başvuruda bulunmak isterseniz web sitemizden ve sosyal medya adreslerimizden duyurularımızı takip edebilirsiniz.
Yaşadığı toplumdan sorumlu, üretken ve girişimci 18-25 yaş aralığındaki üniversite öğrencisi olan herkes topluluk gönüllüsü olarak yaşadığı topluma değer katmak için SosyalBen Vakfı Topluluk Gönüllüsü olabilir.
5 ADIMDA TOPLULUK GÖNÜLLÜSÜ OLMAK
SosyalBen’de Topluluk Gönüllüsü olma süreci online başvuruyla başlar. Her yıl Eylül ve Ocak aylarında online olarak topluluk gönüllülüğü başvuruları açılır. SosyalBen Vakfı topluluklarının bulunduğu illerde; Antalya, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Karabük, Mersin, Samsun’ da öğrenim hayatına devam 18-25 yaş arası üniversite öğrencilerinin ilk yapması gereken, belirtilen başvuru tarihlerinde sosyal medya adreslerimizde yer alan online başvuru formunu doldurmak tır.
Adaylarımızın online başvuru formu değerlendirilmesi sonrasında kendilerine görüşme tarihi ve saati iletilir.
İletilen gün ve saatte, SosyalBen Vakfı’nın belirleyeceği şekilde Topluluk Gönüllü Adayı Görüşmeleri gerçekleşir. Görüşmeler, SosyalBen ’i tanıma, motivasyon, değerler, duygusal zekâ, iletişim, karar verme ve problem çözme gibi başlıklar üzerinden gerçekleşir.
Topluluk Gönüllü Adayı görüşmeleri, olumlu olan adaylar Temel Gönüllü Eğitimi’ne davet edilir. Vakıf tanıtımı ve çalışmalarını kapsayan Temel Gönüllü Eğitimi’nde SosyalBen Vakfı’nın ufku, amacı, ilkeleri ve gönüllülük, saha süreçleri, çalışma şekilleri, iletişim ve saha yönetimi anlatılır. Temel Gönüllü Eğitimi’ne katılmak zorunludur.
Temel Gönüllülük Eğitimi sonunda adaylar, SosyalBen Topluluk Gönüllüsü olur ve toplumsal fayda yaratmak için harekete geçerler.
e-GÖNÜLLÜLÜK
Bilgi ve beceri birikimlerini çevrimiçi ortamda toplumsal faydaya dönüştüren SosyalBen e-Gönüllüleri, içerik geliştirmeden kapasite güçlendirmeye, kaynak geliştirmeden web tasarımına, tasarımdan çeviri ve iletişime kadar çalışmalar gerçekleştirerek SosyalBen Çocukları’nın yeteneklerinin keşfedilmesi ve geliştirilmesine destek oluyor.
SosyalBen Vakfı sosyal medya hesaplarında bulunan başvuru formu aracılığıyla yapılan başvurular sonrasında, değerlendirme ve eğitim sürecinden geçen SosyalBen e-Gönüllüleri bulundukları yerden, evlerinden internet erişimiyle vakfın çalışmalarına ortak olarak, gönüllülük faaliyetleri gerçekleştiriyorlar.
Dijitalleşen evrende, dünya vatandaşlığını benimseyen, yeni neslin sivil toplum kuruluşu olan SosyalBen’in e-Gönüllülük girişimi, bireyleri toplumsal fayda üretmeye yönlendiriyor. Sosyal izolasyon döneminde evlerimizde kaldığımız bu dönemde bulunduğu yerden fayda sağlamak isteyenler için sınırları ortadan kaldıran SosyalBen’de e-Gönüllülük, iyiliğin e-hali ile gönüllülük faaliyetlerin gelişmesine imkan sağlıyor.
Dijital dünyanın gereklilileriyle sınırları ortadan kaldıran SosyalBen’de e-Gönüllülük,yaş ve mekan kısıtlaması olmadan dünyanın her yerinden internet erişimi olan her bireyin bir bilgisayar veya mobil araçla gönüllülük faaliyetleri gerçekleştirmesine destek oluyor.
Bireylerin bilgi ve beceri birikimlerini toplumsal faydaya dönüştürmek için hazır oldukları her an SosyalBen’de e-Gönüllülük yapılabilir. Fiziki olarak sahada bulunmadan çevrimiçi yollarla gerçekleştirilen gönüllülük aktiviteleri, e-Gönüllüleri kendi çalışma takvimlerine göre gerçekleştirilebilir.
Dünya sorunlarına çözüm odaklı yaklaşarak, daha iyi bir dünyanın hayalini kuran herkes SosyalBen’de e-Gönüllü olabilir.
5 ADIMDA e-GÖNÜLLÜ OLMAK
SosyalBen Vakfı e-Gönüllü adayları resmi sosyal medya hesaplarında yer alan başvuru linkindeki formu eksiksiz doldurarak başvuru için ilk adımı tamamlamış olurlar.
Adaylarımızın online başvuru formu değerlendirilmesi sonrasında kendilerine görüşme tarihi ve saati iletilir.
İletilen gün ve saatte, SosyalBen Vakfı’nın belirleyeceği şekilde e-Gönüllü Adayı Görüşmeleri gerçekleşir. Görüşmeler SosyalBen’i tanıma, motivasyon, iletişim, karar verme gibi başlıklar üzerinden gerçekleşir.
e-Gönüllü Adayı görüşmeleri olumlu sonuçlanan adaylar oryantasyona davet edilir. -e-Gönüllü oryantasyonunda yeni e-gönüllülere SosyalBen ‘in ufku, amacı, ilkeleri ve e-Gönüllü çalışma şekilleri ve süreç anlatılır.
e-Gönüllü oryantasyonu sonrası ilgili iletişim gruplarına alınırlar ve uzmanlıkları ve ilgi alanları doğrultusunda çalışma gruplarını seçerek e-Gönüllülük süreçleri başlar.
SosyalBen Vakfı Gönüllüsü olmak isterseniz sosyal medya hesaplarımızdan duyurularımızı takip edebilirsiniz.
“SosyalBen hayatımda en çok ‘iyi ki’ kelimesini kullandığım yerdir. Tek bir amaç uğruna yüzlerce üniversite öğrencisini bir aray...
“SosyalBen hayatımda en çok ‘iyi ki’ kelimesini kullandığım yerdir. Tek bir amaç uğruna yüzlerce üniversite öğrencisini bir araya getiren bir değerdir. Sahaya ilk gittiğimde ve çocuklarla ilk bir araya geldiğimde manevi anlamda tatmin olduğumu hissettim. Sizden sevgi dışında hiçbir şey beklemeyen güzel çocukların yüzlerinde gülümseme yaratabiliyorsanız doğru yolda ve doğru yerdesiniz demektir. Biz SosyalBen ile bizden kilometrelerce uzaktaki çocukların hayatına dokunma fırsatı buluyoruz. Ulaşılmadık tek bir çocuk bile kalmasın diye bu yola çıkan, inanan ve bizleri inandıran herkese teşekkürler.”
“SosyalBen, sımsıcak kalpli gönüllüleriyle çocuklara kendilerini keşfetme yolunda umut taşıyan bir topluluktur. Türkiye’nin dört bi...
“SosyalBen, sımsıcak kalpli gönüllüleriyle çocuklara kendilerini keşfetme yolunda umut taşıyan bir topluluktur.
Türkiye’nin dört bir yanından insanları bir proje etrafında aynı masaya oturtur ve kafalar çatlayana kadar aynı soru sorulur: “Çocuklara nasıl daha faydalı olabiliriz?”
Her şey planlanır, yolculuk haritası çıkarılır, fikirler biz gönüllülerle seyahat eder. Nihayet sahaya varıldığı zaman görülür ki aslında biz bir şeyler öğretmeye ne kadar hazırsak, çocuklar da bizden bir şeyler kapmaya o kadar heveslidir.
Onlarca öğrenciyi gönüllülükle tanıştıran SosyalBen’e sonsuz teşekkürler!”
“SosyalBen olmak; benim için bir anlamda da büyümektir.2013’ten bu yana birçok çocukla arkadaş olmaktır. Abi olmak, kardeş olmaktır....
“SosyalBen olmak; benim için bir anlamda da büyümektir.
2013’ten bu yana birçok çocukla arkadaş olmaktır. Abi olmak, kardeş olmaktır.
Sinop’tan Hatay’a, Kamboçya’dan Karadağ’a binlerce çocuğu tanımaktır.
Heyecandır benim için SosyalBen.
Yorgunluktur.
Sahanın ilk gününün sabahıdır.
“Acaba bugün nasıl geçecek?” diye endişelenmektir. “Çocuklar beni sevecek mi acaba?” demektir.
Vedadır ayrıca. Bir dolu hatıra ve sevgiyle ayrılmaktır.
Sorumluluktur benim için SosyalBen. Başarı ya da başarısızlıktır. Sonuçtan bağımsız büyük bir sorumluluk...
Anlamdır benim için SosyalBen ilk günden bu yana. Hayatıma katmaya çalıştığım anlamdır.
Değişimdir benim için SosyalBen.
Onlarca arkadaşla ilerlemektir.
Yaş almaktır.
Büyümektir bir anlamda.”
“Hepimiz mutlu olmak istiyor, nasıl ne zaman nerede diye arayıp duruyoruz. Biliyor muyuz ki bir çocuğun gülümseme sebebi olmak, bir çocuğun y&uu...
“Hepimiz mutlu olmak istiyor, nasıl ne zaman nerede diye arayıp duruyoruz.
Biliyor muyuz ki bir çocuğun gülümseme sebebi olmak, bir çocuğun yürüdüğü yolda rengarenk bir çiçek açmak, bir çocuğun yapabilirim dediğinde kalbindeki heyecanı görmek ve bir çocuğun keşfederken ki haritası olmak; mutluluğun kaynağı; biliyor muyuz ki...
İzmir'de Olmak istediğim Ben SosyalBen dediğim ilk andan beri biliyorum artık. Bu yolculuğa katılan gönüllüler, hepimiz biliyoruz...
Gittiğimiz yollar gideceğimiz yolların köprüsü oluyor bizim için. Bu köprüde yan yana mutlu, hayalleri sonsuzluğa uzanan umutlu gençler olarak yürüyoruz.
Bu yüzden İyiki Gönüllüyüm...
İyiki SosyalBen...”
“SosyalBen gönüllüsü olmakla “SosyalBen olmak” farklıdır bu hep söylenir. Benim bunu anladığım bir an var ki sanırım hiçbir z...
“SosyalBen gönüllüsü olmakla “SosyalBen olmak” farklıdır bu hep söylenir. Benim bunu anladığım bir an var ki sanırım hiçbir zaman unutamam.
2014 Haziran… Diyarbakır... İlk saha deneyimim…
Resim atölyesinin eğitmeniyim ve 40’a yakın öğrencim var. Beş günlük bir sahanın 2. günündeyiz ve çocuklara geri dönüşüm bilinciyle ilgili bir etkinlik yaptırıyoruz. Bu etkinlik kapsamında da geri dönüşüm işareti çizmeleri gerektiğini gösterdim ve herkes çizmeye başladı. Birden bir ağlama sesi. Sessiz, sakin, çok konuşmayan ve benimle daha önce iletişime geçmemiş bir çocuk. Sait.. Neden ağladığını sorduğumda çizemediği için ağladığını öğrendim. Başarısızlığın verdiği o hayal kırıklığı ve hüzün… Çizebilmesi için daha basit bir yol gösterdiğimde, denedi ve yapabildiğini gördükten sonra o kadar mutlu oldu ve heveslendi ki keşke zihnimdeki o görüntüyü size gösterebilseydim. O günden sonra Sait yaptığı her resmi ayrı bir hevesle yaptı. Her renkten her boydan… Şimdi düşünüyorum da o öğle, Sait’in bütün haftasını böyle değiştirebildiyse, o hafta da hayatını değiştirebilir mi? Ben o gün bu derneğin içinde ne için çabaladığımızı öğrendim. Ben o gün küçücük bir dokunuşla neleri değiştirebileceğimizi gördüm.
Ben o gün “Ben SosyalBen’im” dedim.”
“SosyalBen ailesinde herkesin bir hikayesi ve paylaşmaktan keyif aldığı bir sürü farklı anısı vardır, ortada buluştuğumuz nokta ise hepimizi bu denli bağlayan ...
“SosyalBen ailesinde herkesin bir hikayesi ve paylaşmaktan keyif aldığı bir sürü farklı anısı vardır, ortada buluştuğumuz nokta ise hepimizi bu denli bağlayan ve aile yapan hayallerimizdir.
“Bir çocuk değişir dünya değişir.” temasıyla devam eden bu yolda çocukların yüzlerindeki gülümseme ile motive oluyoruz ve daha fazla çocuğa ulaşmak için çabalıyoruz.
Çocuklarla birlikte aslında bizde çok fazla şey öğreniyoruz, Mesela iletişim için aynı dili konuşmanın gerekmediğini öğreniyoruz. Ya da sevginin sadece sözlerle ifade edilmediğini öğreniyoruz.Ayni dili konuşamasak da aynı kültürden gelmesek de ve hatta aynı coğrafyada yaşamasak bile kurduğumuz bağ ile onların hayatında bir iz bırakıyoruz.
Herkesin hayatta başarılı olduğu bir konunun var olduğunu biliyor ve bunun farkındalığı ile çok çalışıyoruz. SosyalBen demek yüzlerdeki gülümseme demektir, asla unutulmayacak anılar demek ve daha da fazlası kocaman bir aile demektir.
İyi ki SosyalBen’im.”
“İnsan hayatı boyunca bazı dönüm noktaları ile karşılaşır. SosyalBen’de benim bir dönüm noktam oldu. Nedenine gelirsek; insanlara özellikl...
“İnsan hayatı boyunca bazı dönüm noktaları ile karşılaşır. SosyalBen’de benim bir dönüm noktam oldu. Nedenine gelirsek; insanlara özelliklede çocuklara yardım etmek ve bir şeyler katmak bu dünyada yapabileceğiniz en önemli şeyler arasındadır.
Dünya günden güne yeterince zor olurken bir çocuğun gülüşü yaşadığımız dünyanın en zor halinde bile size daha iyi hissettiriyorsa gelin benim gibi SosyalBen'e destek olun.
Gelin hep birlikte bu dünya için fark yaratalım ve SosyalBen'e destek olalım.”
“SosyalBen’e 2014 yılında katıldım ve katıldıktan kısa süre sonra etkinliklerde yer alamaya başladım. Önce korktum ve çekindim çünk&uu...
“SosyalBen’e 2014 yılında katıldım ve katıldıktan kısa süre sonra etkinliklerde yer alamaya başladım. Önce korktum ve çekindim çünkü çocuklarla ilk defa tanışacaktım. Bizden önceki gönüllüler bizlere tecrübelerini aktardıkları için daha iyi hissediyordum. Çocuklarla karşılaştığımız andan itibaren ise her şey hayalini kurduğumdan çok daha güzel gitmeye başladı ve SosyalBen’e daha da sarıldım. Gönüllü olan her genç bu duyguyu yaşamıştır ve yaşayacaktır.
Bizi bir aile yapan şey de budur aslında. Her insan, her çocuk şans verilmeyi, yeteneklerini göstermeyi hak ediyor. İnsanın yapabileceklerinin sınırı yok.
Bunları bana ve pek çok çocuğa öğrettiğin teşekkürler SosyalBen.”
“SosyalBen benim için temel ihtiyaç gibidir. Sebebi ise beni “Sosyal Sorumluluk” dediğimiz kavram ile tanıştırmış olması. Benim boşa geç...
“SosyalBen benim için temel ihtiyaç gibidir. Sebebi ise beni “Sosyal Sorumluluk” dediğimiz kavram ile tanıştırmış olması. Benim boşa geçirdiğim zamanlara pişman olmamı, her geçen gün kendim için, diğer insanlar için, çocuklar için bir şeyler yapma isteğimi ortaya çıkaran SosyalBen. Muş Sahası... Kelimelerin kifayetsiz kaldığı, gerçekten “SosyalBen’im” dediğim saha. Zor şartlarda geçirdiğim sahada “Ekip“ olmanın ne demek olduğunu anladığım sahadır. Ön yargılarımı kırdığım, aslında korktuğum insanların bildiğim insanlardan daha samimi olduğunu anladığım saha.
İyi ki var SosyalBen, iyi ki SosyalBen’in yüreği, kalbi temiz gönüllüleri var.”
“SosyalBen biraz da insanın kendini keşfe çıkması gibi aslında. Tanıştığın her çocukta bir gülücük görmeye başladığında kendini bulmak ...
“SosyalBen biraz da insanın kendini keşfe çıkması gibi aslında.
Tanıştığın her çocukta bir gülücük görmeye başladığında kendini bulmak gibi.
Dünyanın bir ucundan diğer ucuna sürekli köprüler kurmak gibi,
Kurduğun köprülerin güzel insanlarla inşa edildiğini bildiğin için yıkılmayacağından emin olmak gibi.
SosyalBen her gittiğin toprakta farklı çiçekler ekmek ve sonra o çiçeklerin büyümesini izlemek; büyüyen bu çiçeklerin yanına daha çok tohum atmak istemek gibi.
Her gün bu bahçe için gönülden emek vermek, yorgunluğu yaşayıp her şeyin sonunda gülmek gibi.”
“SosyalBen yeni bir umut demek, yüzlerde oluşan tebessüm demek, yaşanılacak başka bir Dünya da varmış demektir... Bir an olur bir çocuk gelir ve &o...
“SosyalBen yeni bir umut demek, yüzlerde oluşan tebessüm demek, yaşanılacak başka bir Dünya da varmış demektir... Bir an olur bir çocuk gelir ve öyle bir güler ki sana; ne yaptığını, neden yaptığını iyi ki diyerek anlarsın aslında...
SosyalBen mutluluğa sebep olmaktır. En önemlisi de bunu koca bir aile ile başarmaktır.
İyi ki SosyalBen var.”